„Békesség a földön a jóakaratú embereknek!”*


Ezzel a mondattal is összefoglalható mindaz, ahogyan polgármesterként Ipolytölgyes jövőjét elképzelem: a békesség tágabb értelemben olyan életállapotot jelent, ami az emberek számára a vágyott, az elégedettséget eredményező körülmények között valósul meg.

Az igazi boldogság nem fejezhető ki számokban, forintban, hektárokban, hanem csak az elégedettség mértékében.
A köszöntő mondat második fele a részvételről szól: az egyes embernek tennie kell a közösség boldogulásáért. Legalább a jóra törekvésével, de még inkább a cselekvéssel. Az építő vélemény- nyilvánítással, az együttműködéssel és a közösségért végzett önkéntes munkával.

A közös tárgyi és szellemi értékeink védelme valamint a köz-elégedettség felé vezető fejlődés szervezése a választott önkormányzat feladata. Bölcsen gazdálkodni a rendelkezésre álló javakkal és élni a lehetőségekkel.
Eredményeket elérni csak egyetértésben lehet. Egyetértés pedig nincs párbeszéd nélkül. A törvényesen megköveteltnél sokkal több formában és gyakrabban kell egyeztetni elképzeléseinket, hogy a cél valóban közös legyen. Ennek egyik formája ez a honlap, amin közreadunk minden fontos hírt és adatot az önkormányzat működéséről. Lehetőséget adunk a javaslattételre, a vitára. Az elektronikus levelezést folytatókat ezúton is tájékoztatjuk mindenről, ami a hirdető tábláinkon is megjelenik.

Ipolytölgyes a tölgyesieké: „a Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” –tartja az indián bölcsesség. Igen, óvjuk a jelenünket a jövő érdekében. A jelenünk szeme fénye a gyermekek és a fiatalok. Az egészséges fejlődésük, a képességeik kibontakoztatására alkalmas környezet és feltételek megteremtése a dolgunk.

Az idősebbekre, mint a közösség számára értékes tudás és bölcsesség hordozóira tekintünk. Tegyük közkinccsé ezt a tudás, amíg lehet: gyakoribb találkozásokkal, beszélgetős délutánokkal.
Felnőttként, aktívan dolgozva, gyermekeket nevelve is fontos, hogy jól érezzük magunkat. Meggyőződésünk legyen, hogy itt élni jó. Gyermekeinknek a legjobbat adhatjuk azzal, ha olyan „hazából” indulnak neki a nagyvilágnak, ahol visszavárják őket. Ide jöhetnek haza megpihenni, erőt gyűjteni, később pedig már végleg itthon maradni. Az igazi persze az, hogyha el sem mennek, ha helyben találnak munkát, itt alapítanak családot, itt tologatnak babakocsit.

Az idősebbek számára olyan falut kell kialakítanunk, amiben majd megöregedvén, mi is jól fogjuk érezni magunkat.
Ezért érdemes dolgozni, ezért érdemes igényesnek lenni. Közös célunk, hogy mindannyiunk úgy érezhesse: itthon vagyok, jó helyen vagyok, számíthatnak rám az itt élők, és én is számíthatok rájuk.

Radnai Bertalan
polgármester

 

 

*Lukács evangéliuma 2,15.

Elérhetőségeink

Cím: 2633 Ipolytölgyes,
Petőfi út 43.

Telefon: +36 (27) 578-520

E-mail: polgarmester@ipolytolgyes.hu

Polgármester: Radnai Bertalan

Ügyfélfogadás telefonos
egyeztetés alapján: +36 (30) 992 4900

Írjon nekünk!